Beton konzisztencia
IWIW megosztásStartlap kedvenchezGoogle könyvjelzőLink megosztása: Del.icio.usTwitterAjánlás a linkter.hu-raAjánlás a vipstart.hu-raFacebookDiggAjánlom a GururaBlogtér ajánlás
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

A szótári jelentése: állapot, állag, alkat

A beton konzisztencia fizikai, a folyadékok viszkozitásával rokon betontechnológiai fogalom, amely a friss beton mozgással szembeni ellenállását, belső súrlódását, alaktartását fejezi ki. A beton konzisztenciája elsősorban a friss beton keverhetőségét, szállíthatóságát bedolgozhatóságát, tömöríthetőségét, állékonyságát befolyásolja, de hatással van a beton cement- és vízigényére, kötési-szilárdulási folyamatára, zsugorodására, a megszilárdult beton szövetszerkezetére (struktúrájára) v, szilárdságára  is. A friss beton konzisztenciáját a cement minősége, az adalékanyag  anyagtani minősége és szemszerkezete, a keverék összetétele, mint például a víz-, cement-, adalékanyag- finomrész-tartalom befolyásolja.

A friss beton képlékenységét mutató jelentés szerint, lehet földnedves (FN), kissé képlékeny (KK), képlékeny (K) és folyós (F)

A konzisztencia javítására célszerűen nem a vízadagolást kell növelni, ami a szilárdságra káros, hanem képlékenyítő vagy folyósító adalékszert kell alkalmazni. A beton konzisztenciája elsősorban a frissbeton keverhetőségét, szállíthatóságát bedolgozhatóságát, tömöríthetőségét, állékonyságát befolyásolja, de hatással van kötési-szilárdulási folyamatára, zsugorodására, a megszilárdult beton szövetszerkezetére, szilárdságára is. A frissbeton konzisztenciáját a cement minősége, az adalékanyag anyagtani minősége és szemszerkezete (finomrész tartalma) és nem utolsó sorban a víz-cement tényező befolyásolja.

 
Legutóbbi cikkekNépszerű cikkekSzerző ajánlata
Bezár

KÉRJEN INGYENESEN ÁRAJÁNLATOT MOST!

Spóroljon pénzt és időt! Töltse ki a mezőket és rendszerünk azonnal továbbítja kérését a megfelelő szakembereknek!

ÁRAJÁNLAT KÉRÉS

Olcsó építőanyag - Ingyen elvihető - Építkezésből megmaradt

Nézzen szét apróhirdetés rovatunkban!

tégla - hőszigetelés - családi ház - kerti tó - zsindely - betoncserép és még sok minden más!

 


Hirdessen Ön is a Pumix.hu aloldalain!


Tevékenységek

Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa171
mod_vvisit_counterTegnap917
mod_vvisit_counterA héten171
mod_vvisit_counterMÚlt héten4951
mod_vvisit_counterA hónapban19974
mod_vvisit_counterMúlt hónapban23771
mod_vvisit_counterÖsszesen3010197

Online (20 perce): 11
Az Ön IP címe 44.210.83.132
,
Ma: 2024, 27, máj.

Facebook

Kezdőlap Keresés Lexikon Beton konzisztencia
Page generated in 0.3039 seconds.